Biografie

Esther van der Ploeg studeerde hobo bij Maarten Dekkers en Aisling Casey aan het conservatorium in Rotterdam waar zij in juni 2013 afstudeerde voor de Bachelor of Music. In juni 2017 behaalde zij ook de Master of Music aan de Hochschule für Musik ‘Hanns Eisler’ te Berlijn bij Prof. Dominik Wollenweber.

Esther heeft masterclasses gevolgd bij onder andere Maurice Bourgue, Prof. Heinz Holliger, Stephan Schilli, David Walter, Nick Deutsch en Lucas Navarro. Zij speelt als freelancer orkesten als het Radio Filharmonisch Orkest, NedPho, Residentie Orkest en Philharmonie Zuid Nederland. Esther vormt een duo met de pianiste Yukiko Hasegawa en zij geven samen regelmatig concerten met verteller Rens van Hoogdalem.

Esther studeerde ook oude muziek aan het Conservatorium in Amsterdam bij Josep Domenech waarvoor zij in juni 2019 afstudeerde voor de Master of Music. Als barokhoboïste speelde zij onder andere bij de Nederlandse Bachvereniging en the Amsterdam Baroque Orchestra. Daarnaast bespeelt zij ook de klassieke- en de romantische hobo, en is zij voor het jaar 2020 en 2021 als academist verbonden aan de Orchestra of the Age of Enlightement in Londen. Op de romantische hobo werkt zij mee aan de uitvoeringen van de symfoniën van Brahms met de Nieuwe Philharmonie Utrecht onder leiding van Johannes Leertouwer.
 

Back to top