Duo van der Ploeg / Hasegawa

Esther speelt al jaren samen met de pianiste Yukiko Hasegawa. Naast hun reguliere concerten als duo werken zij ook samen met verteller Rens van Hoogdalem en hebben een aantal bijzondere vertelconcerten ontwikkeld.  

Rosy Wertheim

In dit programma wordt u meegenomen naar het leven van de bijzondere Joodse componiste Rosy Wertheim. Zij was een van de eerste vrouwen van de twintigste eeuw die een conservatorium-diploma behaalde. Naast dat zij een goede componiste was, was zij ook in het sociale en culturele leven in Amsterdam een belangrijk persoon. Haar leven van voor en tijdens de Tweede Wereld Oorlog wordt belicht, en u zult muziek horen van haarzelf en componisten waar zij door geïnspireerd is geraakt.


Portret van Rosy Wertheim, in 1947 gemaakt door Riete M. Sterenberg-Gompertz

De oversteek van de Styx

In dit unieke programma vol geheimen en wonderen zal het publiek worden meegevoerd naar de mythologische wereld van de Oude Grieken. U zal het bijzondere liefdesverhaal van Orpheus en Euridice meebeleven, en door de sprankelende muziek van onder andere Ravel, Poulenc en Liszt zal het verhaal tot leven worden gebracht.


Joachim Platinir (1519-1524) “Landscape with Charon Crossing the Styx”

Ithaka aan de Horizon

In dit programma wordt u meegevoerd naar het avontuurlijke oude Griekenland. U wordt meegenomen op de jarenlange omzwervingen van Odysseus, de koning van Ithaka, waar zijn beeldschone vrouw Penelope al die tijd op hem wacht. Dit verhaal wordt verlevendigd door de muziek van onder andere Ravel, Koechlin, Prokovief, Doráti en Debussy.


Arnold Böcklin (1827 – 1901) – Odysseus und Polyphemus (1896)

Voor meer informatie over Yukiko www.yukikohasegawa.com

Back to top